Miért van szükség EU szabvány játszótér kialakítására?

A különféle játszótereken mindenféle játékokat láthatunk manapság, vannak hagyományos játszótéri elemek és új készségfejlesztő játékok is. De nem is ez a legnagyobb különbség köztük és a mai felnőtt generáció gyermekkorában lévő játszótéri elemek között. Ma már a játszóterek kialakításakor meg kell, hogy feleljenek az elemek az EU szabvány játszótér előírásoknak.

Sokan azonban nem tudják, hogy ezek az EU szabvány játszótér előírások pontosan mit is takarnak. Lényegében beszélhetünk olyan kikötésekről, melyek az adott játszótéri elemet biztonságosabbá teszik, illetve vannak méretbeli, anyagbeli előírások, amelyeknek meg kell felelnie az adott játszótérnek.

Egy tipikus EU szabvány játszótér ma úgy néz ki, hogy különféle színes fémekből, műanyagból készítik a játékok szerkezetét, mely jóval tartósabb mint a korábban oly divatos fából készült szerkezet, ami pár éven belül az időjárási körülményektől függően tönkre is ment. A Faberland kínálatában számos olyan játék közül válogathatnak az önkormányzatok megbízottai vagy az intézményvezetők, melyek megfelelnek az EU szabvány játszóterek előírásának, a cég modern, biztonságos és minőségi eszközökön túl vállalja az elhelyezést, beépítést is.