Kategória: haz-lakas

Mai téma: a műanyag ablak

Ennek a cikknek a célja, hogy az olvasók szemében jobban előtérbe kerüljön a műanyag ablak, mely egy rendkívül elterjedt megoldás a hazánkban. A következő sorok segítséget jelenthetnek azok számára, akik nyílászáró csere, lakásfelújítás vagy építkezés előtt állnak, bár mindenki másnak is hasznára lehetnek. Mindenekelőtt egy hazai vállalkozásra hívnám fel a figyelmet, hiszen a Daidalos többek között egy olyan műanyag ablak forgalmazó, amely minőségi gyártmányokkal nyerte el már sok vásárló bizalmát. Lehet meglepő, de nem mindenki találja meg könnyen azt a céget, akitől legszívesebben szeretne műanyag ablakot rendelni. A Daidalos azért számít olyan cégnek, amit szívesen tud ajánlani másnak is az ember, hiszen prémium német minőségű termékekkel foglalkoznak ezen a területen is és megengedhető áron tudnak az emberek ezekhez hozzájutni. Bár itthon nagy mértékben a két rétegű üvegezés gyártmányai vannak jelen sok otthon esetében, a cég által kínált műanyag ablak három rétegű üvegezés alapján készül. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal hatékonyabbak a hőszigetelés és még a hangszigetelés szempontjából is. Persze ez nem jelenti azt, hogy a műanyag ablaknak a megjelenésére nem tesznek hangsúlyt, hiszen ez a mai korban egy annyira fontos szempont a nyílászáró vásárlásnál, hogy nem is lehetne figyelmen kívül hagyni. Viszont érdemes a funkcionális tulajdonságokat is előtérbe helyezni és hagyni, hogy ezek is befolyásolják a döntésünket, hiszen ezek alapján lesz számokban is mérhető eredménye a választásunknak.

Modern teljeskörű lakásfelújítás

Ismét egy szolgáltatás, amely szorosan kapcsolódik az ingatlanok nagyon pörgő világához, mégpedig a modern teljeskörű lakásfelújítás. Ez az építőipar azon ága, amely folyamatosan profitál a magyar kormányzat lakhatást segítő programjaiból. Illetve persze amikor egy ingatlan tulajdonost cserél, akkor bizony mindig felmerül a lakásfelújítás gondolata. A Barabás Kft közel két évtizede van a piacon és igazán elmondhatjuk, hogy már az indulás előtt, a precízen összeállított árajánlat segítségével igyekszünk megfogni az ügyfelet. Ezt követően pedig hűen tartjuk magunkat az árajánlathoz, nálunk nincsenek több százezer forintos csúszások. A Barabás Kft várja Önt is!

Műfű erkélyre: egy mini kert a teraszom egyik sarkában

Hozzájutottam egy meglehetősen nagy erkéllyel rendelkező lakáshoz, melyet az utóbbi hónapokban majdhogynem kihasználatlanul birtokoltam egészen addig, amíg nem jött a műfű erkélyre telepítésének az ötlete. Egész eddig nem igazán voltam az a fajta ember, aki szeret kiülni az erkélyére, hiszen az összes korábbi lakásaimhoz olyan erkélyek tartoztak, melyekre mindenki rálátott a szemközti lakásokból. Érthető módon kicsit kellemetlenül éreztem magamat emiatt. Új lakásomban már mások a körülmények és nem annyira látnak rá az emberek a balkonomra, de a rossz berögződés megmaradt. Aztán idén nyáron a férjem meglepett egy kerti asztal szettel, amit a nagy erkély egyik végében felállítottunk. Sok romantikus vacsoránk volt az erkélynek ezen oldalán, mígnem a kisfiúnk bejelentette, hogy szeretne velünk több időt tölteni kint, amikor még nem volt műfű az erkélyen. Az egyetlen gond csak az volt, hogy nem szívesen engedtem őt a hideg kövön ülni. Ekkor állt elő a férjem a gondolattal, hogy mi lenne, ha műfű kerülne oda. Korábban sose jutott eszembe, hogy műfű erkélyre is kerülhetne, de miért is ne? - gondoltam. Felvettük a kapcsolatot a Grassland céggel, akik hamarosan ki is jöttek a lakásunkra, felmérték a terepet, majd segítettek a műpázsit kiválasztásában. Azóta úgy gondolom, hogy igen is való műfű erkélyre, ráadásul nem is kell feltétlenül, hogy mindez természetellenesen, furcsán nézzen ki.

Vegyen bababútort online a Mamillától!

A Mamilla babakocsi és bababútor üzlet, ahol mindent megtalál, ami a család legújabb jövevényének kellhet. Üzletünkben egyaránt figyelembe vesszük a babák, illetve a szüleik igényeit és kényelmét. A babaszoba kialakításakor a legfontosabb elemek értelemszerűen a bababútorok, melyek a Mamillánál egyedi formatervezésűek, a babaágyainkból könnyen kiemelhető a kisbaba, illetve kombinálva vannak polcos, szekrényes elemekkel is, valamint pelenkázóasztallal is. Ezek a 2-, vagy 3 az 1-ben megoldások sok szempontból megkönnyíthetik a szülők dolgát, hiszen nem csak dizájnosak ezek a bútorok, hanem praktikusak is. Kis helyen is elférnek, ezáltal akár egy pici lakásba is elhelyezhetőek.

Tudja, mi az a könnyűszerkezetes ház?

Sokan mondják és gondolják, hogy élrtenek hozzá, de ez sok esetben nem igaz. Ön tudja, mi az a könnyűszerkezetes ház? Tudja, hogy a technológia már több száz éves? Hogy Észak-Amerika és Nyugat-Európa kedvelt építkezési módja, mert költséghatékony, gyors és kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Bár az alap nyersanyag a fa, mégsem lesz tűzveszélyesebb egy beton építménynél, vagy kevésbé ellenálló. Sőt, egy jól összerakott könnyűszerkezetes ház élettartama simán lehet száz év, és jóval kevesebbe kerül, mint a hagyományos építkezés. Ráadásul nem kell hozzá kőműves, ami szintén nagy előny, mert a kőművesek egyre butábbak idehaza. A könnyűszerkezetes ház Önnek is kiváló!